22/09/2016 ΕΜΕΔΙΠ 2ος Κύκλος 2016: Εκπαιδευτικά Μαθήματα μέσω διαδικτύου | 11ο Μάθημα | Κυρικλίδου Παρθένα - Εισήγηση | Διαβήτης και νεφρική νόσος - Υπάρχουν νεότερα; Εφαρμογή στη θεραπευτική πρακτική.

 

Share

29,810 total
1,295 video
Views:

Διαβήτης και νεφρική νόσος –Υπάρχουν νεότερα; Εφαρμογή στη θεραπευτική πρακτική. Συντονιστής: Μανές Χρήστος  Εισηγητής:  Κυρικλίδου Παρθένα  Σχολιαστής: Κατσίκη Νίκη

 
Sort by Date | Views


Για να δείτε το πρόγραμμα πατήστε εδώ

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

H Eταιρία Μελέτης Παθήσεων Διαβητικού Ποδιού (Ε.ΜΕ.Δ.Ι.Π.) σε συνεργασία με τα Διαβητολογικά Κέντρα των Νοσοκομείων α) «ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ» Θεσσαλονίκης και β) «Λαϊκό» Αθήνας, διοργανώνουν από κοινού εκπαιδευτικά μαθήματα μέσω διαδικτύου για το έτος 2016 με θέμα: «Σακχαρώδης Διαβήτης. Επιπλοκές & Αντιμετώπιση».
Στις θεματικές ενότητες του κύκλου αυτού συζητούνται οι κλινικές καταστάσεις που προβληματίζουν τον Ιατρικό κόσμο στην αντιμετώπιση του Σακχαρώδους Διαβήτη και των προβλημάτων των κάτω άκρων καθώς και η σφαιρική αντιμετώπισή τους σε νοσοκομειακό και κυρίως εξωνοσοκομειακό επίπεδο.
Όλοι όμως γνωρίζουμε ότι σε κάθε κλινική ενότητα υπάρχουν σίγουρα κάποια σημεία που χρειάζονται ιδιαίτερη συζήτηση. Υπάρχουν αρκετά ερωτηματικά σχετικά με τη θεραπευτική προσέγγιση που ακολουθεί μετά το οξύ επεισόδιο στην καθημερινή κλινική αντιμετώπιση του διαβητικού αρρώστου από τις διάφορες ειδικότητες ή εξειδικεύσεις. Αυτοί οι προβληματισμοί σας ενδιαφέρουν άμεσα τους εκπαιδευτές.
Σας παρακαλούμε λοιπόν να στείλετε μέσω e-mail τα σημεία/ερωτήσεις που θέλετε να διευκρινισθούν αναφορικά με τη θεματολογία του μαθήματος μέχρι και δυο ημέρες πριν την έναρξη του κάθε μαθήματος.
Το σχετικό e-mail είναι emedip@otenet.gr.
Τα εκπαιδευτικά μαθήματα θα είναι διαθέσιμα μέσω Ιnternet από το www.emedip.tv και από το   www.livemedia.gr. Θα υπάρχει πεδίο εισαγωγής κωδικού πρόσβασης, μέσω του οποίου θα γίνεται η ταυτοποίηση των χρηστών, αλλά και ο υπολογισμός του χρόνου παρακολούθησής τους.
Αυτό θα δώσει τη δυνατότητα στην Ε.ΜΕ.Δ.Ι.Π. να απονείμει πιστοποιητικό παρακολούθησης στους χρήστες που θα παρακολουθήσουν από μακριά. Το πρόγραμμα είναι αναρτημένο στο site της Ε.ΜΕ.Δ.Ι.Π.: www.emedip.gr
Όσοι επιθυμείτε να λάβετε κωδικό πρόσβασης, μπορείτε να επικοινωνήσετε στο 210 6048260 με την κυρία Μαρία Σχισμένου.
Στη διάρκεια των μαθημάτων θα είναι δυνατή η υποβολή γραπτών ερωτήσεων μέσω εργαλείου chat.

Περιμένουμε την ενεργό συμμετοχή σας.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,
Ο συντονιστής του προγράμματος

Δρ. Χρήστος Μανές
Διευθυντής Παθολογικού Τμήματος & Διαβητολογικού Κέντρου
Γ.Π.Ν. «ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ» Θεσσαλονίκης
Πρόεδρος Ε.ΜΕ.Δ.Ι.Π.